04 Ogos, 2009

Renungan Buat Diri..

بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah..itulah kalimah yang sentiasa meniti di bibir supaya kita masih lagi mengingati dan mensyukuri nikmat yang diberikan oleh Allah. Cuma ada kalanya sebagai manusia, kita sentiasa leka dan alpa dengan keseronokkan dunia atau seronok mendengar bisikan-bisikan syaitan yang sememangnya mahu menyesatkan anak-anak adam.

Alhamdulillah..saya sudah pulih daripada demam..kerisauan melanda diri beberapa hari kebelakangan ini kerana penularan wabak yang menakutkan itu, mahu menyebut namanya saja, sudah gentar dalam diri.
Marilah sama-sama kita berdoa, memohon daripada Allah S.W.T, moga-moga Allah melindungi kita semua daripada penyakit-penyakit yang merbahaya..Marilah kita sama-sama perbanyakkan solat hajat dan solat taubat, moga-moga kita tabah dalam menghadapi ujian yang diberikan Allah S.W.T ini...

Saya ingin berkongsi sabda Rasulullah S.A.W. di bawah ini:

"Daripada Abu Hurairah r.a katanya : Aku mendengar Rasulullah S.A.W bersabda, "Umatku akan ditimpa penyakit-penyakit yang pernah menimpa umat-umat dahulu" Sahabat bertanya, " Apakah penyakit-penyakit umat terdahulu itu?" Nabi S.A.W menjawab, "Penyakit-penyakit itu ialah: (1) terlalu banyak seronok (2) terlalu mewah (3) menghimpun harta sebanyak mungkin (4) tipu-menipu dalam merebut harta benda dunia (5) saling memarahi (6) hasut-menghasut sehingga zalim-menzalimi."

Renung-renungkan.................


SELAMAT BERAMAL DI BULAN SYAABAN...


Semoga yang baik itu datangnya daripada Allah S.W.T dan yang buruk itu datangnya daripada kelemahan diri ini jua..

Damba CintaNYA..
Nurhuda_cahayapetunjuk
13 Sya'aban 1430H /4 Ogos 2009

2 ulasan:

aShaBuLz berkata...

demam ka?

alhamdulillah semakin sembuh..huhu. mungkin tak cukup tidur?

nurhuda_cahayapetunjuk berkata...

aShaBuLz

akak baru jer baik demam..pergi sekolah rasa takut dengan situasi sekarang..pelajar-pelajar pun ramai demam, batuk dan selsema..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

YA ALLAH...

YA ALLAH...

INDAHNYA....


I made this widget at MyFlashFetish.com.