11 Ogos, 2009

Panjatkanlah Doa Kepada Allah S.W.T....


بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Tulisan saya kali ini mungkin berbaur kerisauan dalam diri akibat wabak yang kian merebak melanda dunia hari ini. Masakan tidak, sehingga ke hari ini, sudah meragut 32 nyawa dan ramai yang dikuarantin. Gelisah dalam diri memikirkan bilakah wabak ini akan berakhir. ..

Cuma saya agak terkilan, mengapa dan kenapa orang ramai masih tidak ada kesedaran tentang wabak ini, kenapa masih ramai yang berjalan di tempat awam tanpa memakai topeng? kenapa masih ada sekolah yang tidak mewajibkan pelajar-pelajar memakai penutup muka itu? aduhai...di manakah kesedaran mereka tentang bahayanya wabak ini..


Walau apa pun pada saya, ini adalah dugaan Allah S.W.T buat kita. Sebagai hamba Allah, kita hendaklah sentiasa percaya bahawa setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya. Dalam ruang yang ada ini, kita muhasabah diri, melihat dalam segenap perlakuan kita selama ini. Allah menguji hambaNYA untuk melihat kekuatan iman dalam diri setiap hambaNYA. HambaNYA yang taat dan kuat saja yang dapat melalui segala ujian dan dugaan Allah.

Marilah kita perbanyakkan bersolat taubat, bersolat hajat dan melakukan amalan-amalan sunat, moga-moga ia dapat meningkatkan kekuatan iman kita kepada Allah S.W.T dan tabah dalam menghadapi dugaan-dugaan Allah. Perbanyakkanlah berdoa kepada Allah S.W.T, moga-moga doa-doa kita itu diperkenankan Allah S.W.T.


Sebagaimana Firman Allah S.W.T dalam Surah Al-Mu'min ayat 60 yang bermaksud:
"Dan Tuhanmu berfirman,"Berdoalah kepadaKU, nescaya akan Aku perkenankan bagimu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong tidak mahu menyembahKU akan masuk neraka Jahanam dalam keadaan hina dina"

Panjatkanlah doa semoga seluruh umat Islam selamat daripada apa jua bencana dan wabak durjana itu.

Ya Allah..

Ampunilah dosa-dosa kami,

Lindungilah kami daripada segala bencana dan penyakit-penyakit yang berjangkit,
Jadikanlah kami, hambaMU yang sentiasa taat dan tabah dalam menghadapi dugaan, Bantulah kami dalam memperbaiki amalan dan perlakuan kami,
Bantulah kami dalam meningkatkan keimanan kepadaMU, Ya Allah,

Bantulah kami dalam menjadi hambaMU yang taat dan patuh kepadaMU, Ya Allah..
Ya Rahman..Ya Rahim...
Permudahkan kami dalam menghadapi dugaanMU, Ya Allah...


Mudah-mudahan Allah menjauhkan diri kita daripada penyakit yang merbahaya itu..Semoga yang baik itu datangnya daripada Allah S.W.T dan yang buruk itu datangnya daripada kelemahan diri ini jua..

Damba CintaNYA..
Nurhuda_cahayapetunjuk
20 Sya'aban 1430H /11 Ogos 2009

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

YA ALLAH...

YA ALLAH...

INDAHNYA....


I made this widget at MyFlashFetish.com.